Bekken van Arcachon

Bekken van Arcachon


 

Het bassin d'Arcachon («Laca d'Arcaishon» in gascon) is een lagune in de Landes van Gascogne, in Gironde, tussen de steden La Teste-de-Buch in het zuiden, Lège-Cap-Ferret in het westen en Biganos en Val de Leyre in het oosten.

Het bassin d'Arcachon bestaat uit een kleine binnenzee van 155 km² bij vloed, en 40 km² bij eb. Het bassin heeft een driehoekvorm, en wordt begrensd door een kuststrook van meer dan 80 km lang, met beboste duinen. In tegenstelling tot de grote meren van de Landes wordt deze gevoed door een rivier, «La Leyre», en heeft een brede opening naar de golf de Gascogne, waardoor er twee keer per dag veel water binnen komt.

De enige opening naar de Atlantische oceaan wordt gevormd door « passes », gelegen tussen de dune Pyla en de punt van Cap ferret. Dankzij dit geheel van doorgangen kan het water tussen het bassin en de oceaan circuleren. De zandbanken verplaatsen zich door de kracht van de stroming, waardoor de doorgangen continu veranderen. Door de kracht van de stroming zijn deze doorgangen erg gevaarlijk; vooral op dagen waarop het getijdenverschil erg hoog is.

Biganos is een plaatsje met 10000 inwoners, dat deel uitmaakt van het Regionaal Natuurpark Les Landes de Gascogne, waar zij het centrum van de bosexploitatie is.
Met zijn twee traditionele havens en de rivier « La Leyre », is Biganos een bijzondere plaats, waar groen toerisme beïnvloedt wordt door het nabij gelegen Arcachon en Andernos.

Door la Leyre met zijn prehistorische varens en weelderige natuur, en het eiland Malprat met zijn riet en katoenstruiken, wordt dit bijzondere gebied ook wel « kleine amazone » genoemd. Kanoën, fietsen, vissen, paardrijden en wandeltochten zijn andere activiteiten die beoefend kunnen worden als u even wat anders wilt dan naar het strand van bassin d’Arcachon en de Atlantische zee.

Daarbij liggen de eerste Bordeaux wijnlandgoederen op een klein uur, waardoor Biganos een ideale ligging heeft voor een gedegen kennismaking met het cultureel- en architecturaal erfgoed van de Gironde streek.

 

Découvrez notre camping ici :

Camping Bassin d'Arcachon Vidéo
Beschikbaarheid en boeken
Verhuur Plaatsen
Ankunft:
Durée (nuits) :
Personne(s) :