Lichte modus : Donkere modus :
Andernos
Jetée d'Andernos les Bains en Charente Maritime
© PA, CC BY-SA 4.0 (Wikimedia Commons)
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 00/04/2021 tot 01/10/2021

Andernos : Andernos

Ten noorden van het Bassin van Arcachon, tussen stranden, havens en pijnboombossen

Op slechts 15 km van de camping, met zijn grote aanlegsteiger, zijn oesterhaven, zijn natuurgebieden, zijn stranden en zijn levendige stad, is Andernos-les-Bains een authentiek stadje in het bekken van Arcachon waar het goed leven is.

De grootste pier van Frankrijk Een van de wonderen van het Bassin van Arcachon, met een lengte van 292 m is hij recordhouder in Frankrijk. Maak een wandeling naar het eindpunt om de schoonheid van het bekken, de boten en de vogels te bewonderen. Een tip van het campingteam: ga erheen bij zonsondergang voor een onvergetelijk moment.

Andernos
De kerk en de haven van Andernos
De kerk en de haven van Andernos

De kerk en de haven van Andernos

De kerk van Saint-Eloi

Duw op weg naar de oesterhaven de deuren open van deze kerk, waarvan de bouw dateert uit de 11e eeuw, en bewonder de prachtige muurschilderingen en de overblijfselen van een Gallo-Romeinse villa uit de 4e eeuw, allemaal aan de waterkant!

De oesterhaven

Maak een wandeling in deze typische oesterhaven van de baai van Arcachon, het is de omweg waard, de hutten hebben allemaal verschillende kleuren. U kunt er wandelen of genieten van een proeverij van zeevruchten met een adembenemend uitzicht op het bekken.

De kustlijn
De kustlijn

De kustlijn

De Pointe des Quinconces

Vanaf de oesterhaven volgt u de kust om het natuurgebied van Quiconces te bereiken, dat een uitzonderlijke diversiteit aan landschappen en milieus herbergt: bos, zoetwater- en brakwatervijvers, rivier, oude visvijvers, wadden, zoutweiden, enz. Als u de tijd neemt om te observeren, kunt u watervogels tegenkomen, evenals cistudeschildpadden of otters. Mis deze uitzonderlijke plek niet die beschermd wordt door het Conservatoire du Littoral.

Bij eb

Wanneer de zee zich terugtrekt, onthult ze een heel ander gezicht van het bekken van Arcachon, dat dan een groot speelterrein wordt. Door de kleine geulen te volgen, waar het water nog circuleert, en door de vooroever te doorkruisen (zandbanken die bij eb volledig bloot komen te liggen), kunt u te voet de visserij beoefenen en op zoek gaan naar mosselen, kokkels en krabben! Voor de ongeduldigen wachten er twee zwembaden op u in Andernos.

Bij vloed

Het is tijd om in te schepen in de richting van het vogeleiland en te genieten van de nevel tijdens een wandeling op het bassin. Het is ook tijd om te zwemmen! De stranden van Andernos-les-Bains strekken zich uit over 5,4 km fijn zand, elk met zijn eigen specificiteit

  • De Quinconces, met zijn wilde en authentieke schoonheid
  • Het levendige strand van de pier, dicht bij de winkels
  • Het familiestrand van Bétey met zijn speeltuin
  • Het strand van Mauret, rustig en schaduwrijk
Op dit moment :
Frais de dossier offerts

Les frais de dossier vous seront offerts pour toute réservation d'un séjour hors saison (hors juillet / août.

Volg ons :