Lichte modus : Donkere modus :
Onze milieuwaarden
Onze milieuwaarden om de natuur van het Bassin d'Arcachon te beschermen
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 01/04/2023 tot 30/09/2023

Onze milieuwaarden : Onze milieuwaarden om de natuur van het Bassin d'Arcachon te beschermen

Omdat we van onze regio en ons milieu houden, zetten we ons in voor een milieukeurproces voor onze camping. Dit is om onze voetafdruk zoveel mogelijk te beperken op dit uitzonderlijke gebied dat ons omringt, het Bassin d'Arcachon!

Dit Europees ecolabel voor toerisme garandeert dus een hoge kwaliteit van de aangeboden diensten voor de bescherming van het milieu door producten te promoten die de gezondheid en het milieu respecteren.

De criteria waaraan moet worden voldaan voor de toekenning van deze certificering:

laag energieverbruik;
laag waterverbruik;
afvalbeheer: selectief sorteren en op gepaste wijze verwijderen;
het gebruik van hernieuwbare energie: zonne-energie, thermische energie, fotovoltaïsche energie;
het gebruik van geschikte stoffen voor respect voor het milieu: producten met een biologisch label;
de klanten sensibiliseren door hen bijvoorbeeld maaltijden op basis van lokale of biologische producten aan te bieden, educatieve activiteiten over respect voor het milieu, enz.

Ontdek concrete acties van de vestiging:

Ontdek concrete acties van de vestiging:

Water beheersing:
Om energie te beheersen, is water een van onze belangrijkste zorgen. Concreet monitoren we maandelijks het waterverbruik van onze accommodaties. Deze monitoring stelt ons in staat om eventuele lekken op te sporen en onze bevoorradingsnetwerken te optimaliseren.

Daarnaast zijn de toiletten, stacaravans, chalets en blokhutten voorzien van waterbespaarders. De bewatering van het park wordt verzekerd door een druppelsysteem dat wordt gevoed door onze putten en op een klok om de uren van bewatering te selecteren. Zo proberen we de uitstekende kwaliteit van het water in het Bassin d'Arcachon te behouden.

Water is een van de belangrijkste bronnen, het is het eerste item in onze natuurkampeeraanpak.

 

Energiebeheer:
Alle door de camping gekochte elektriciteit is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen. Evenzo geven we de voorkeur aan spaarlampen. Zo houden we ons energieverbruik beter onder controle.

De verlichting van de camping werkt op een timer, hierdoor kunnen we de uren van de verlichting regelen en aanpassen aan zonsopgang en zonsondergang. Op deze manier produceren we een zacht en continu licht, met respect voor het milieu.

We selecteren elektrisch materiaal (ovens, koelkasten, enz.) van categorie A of A+.

Natuurbeheer en landschappelijke inpassing:
Om de duurzaamheid van ons park te waarborgen, worden de aanwezige bomen op de grond regelmatig geanalyseerd door een boomexpert. We onderhouden en vernieuwen het bos, voornamelijk op basis van lokale soorten (dennen, eiken, arbutus, heide, brem).

We proberen ons park ook te diversifiëren met planten van over de hele wereld. Niet-invasief en nuttig voor ecosystemen, deze planten zijn een enorm laboratorium voor de tuinen van morgen.

In overeenstemming met een permacultuurfilosofie gebruiken we geen chemische meststoffen, alleen natuurlijke meststoffen. We voeren elk jaar een groentemulch uit. Op deze manier maakt deze wijziging het mogelijk onze zandgrond genereuzer te maken.

Voor onze buitenuitrusting (bekleding van huurwoningen en gebouwen, speeltuin, ...) hebben natuurlijke materialen de voorkeur (lokaal hout / PEFC). Onze opritten en parkings zijn alleen afgedekt met drainerend materiaal, nooit met bitumen. We zijn inderdaad maar op doorreis.

Het overgrote deel van onze schoonmaakproducten heeft een ecolabel. Hoewel de kosten van deze producten hoger zijn, zijn ze minder belastend voor het milieu.

Beheer en vermindering van kampeerafval:
Wij drukken en versturen geen papieren brochures. Onze camping is uitgerust met een selectieve sorteerruimte en een compost. Dit bioafval wordt vervolgens gerecycled tot potgrond voor onze plantages. Gevaarlijk afval wordt ingezameld door bedrijven die gespecialiseerd zijn in recycling.

Receptie-inktcartridges worden bijgevuld en we zamelen batterijen in.

Het toiletpapier is 100% ecologisch (gemaakt van cellulosevezel afkomstig van de recycling van voedingsstenen in samenwerking met Tetra Pack – ref Ecolabel 8811830)
Onze welkomstkits zijn ecologisch verantwoord (toiletpapier - spons - vuilniszak - allesreiniger)

Zachte ritten vanaf de camping:
Onze camping is Accueil Vélo gecertificeerd en we bieden fietsverhuur ter plaatse. Zozeer zelfs dat u tijdens uw vakantie de auto kunt laten staan ​​en de charmes van het Bassin d'Arcachon kunt ontdekken via de fietspaden!

Evenzo zijn er bussen beschikbaar in de hele stad en in het bekken van Arcachon. Dankzij dit vervoermiddel ga je naar het strand, de oesterdorpen en de Bordeauxstreek!

https://transports.nouvelle-aquitaine.fr/

De treinlijn Bordeaux-Arcachon heeft een halte in onze stad Biganos. Geen files en parkeergedoe meer dus!

Controleer de treintijden

Op dit moment :
L’Histoire des ports de Biganos

Deux ports, deux... Meer informatie

Volg ons :