Lichte modus : Donkere modus :
Bekken van Arcachon
Bekken van Arcachon
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 00/04/2021 tot 01/10/2021

Bekken van Arcachon : Bekken van Arcachon

De duin van Pyla, het ornithologische park van Teich, het gebied van Certes en de Atlantische Oceaan binnen handbereik

Het bekken van Arcachon is een zoutwatermassa in de Gironde, tussen de steden La Teste-de-Buch in het zuiden, Lège-Cap-Ferret in het westen, Biganos en de Val de Leyre in het oosten.

Bekken van Arcachon

Het bekken van Arcachon is een kleine binnenzee van 155 km² bij vloed en 40 km² bij eb. Het bassin is driehoekig van vorm, begrensd door meer dan 80 km vlakke kusten of beboste duinen. In tegenstelling tot de grote meren van Les Landes, wordt het gevoed door een rivier, "La Leyre", en staat het grotendeels open voor de Golf van Biskaje, waardoor het getij dus twee keer per dag aanzienlijke watermassa's aanvoert.

De opening naar de Atlantische Oceaan is via een enkele toegang, de "passen", gelegen tussen de duin van Pyla en de punt van Cap Ferret. Het is een reeks kanalen die de circulatie van water tussen het bassin en de oceaan mogelijk maken. Beweegbare zandbanken die door zeestromingen worden meegevoerd, veranderen voortdurend van koers. De kracht van de stroming maakt het moeilijk om deze passen over te steken, vooral op een dag met een hoge getijcoëfficiënt.

Biganos daarentegen is een stad met 10.000 inwoners, die deel uitmaakt van het regionale park Landes de Gascogne, waarvan het het grootste bosbouwcentrum is. Met zijn twee traditionele havens en zijn rivier, "La Leyre", is Biganos een bijzondere plek waar groen toerisme en kustinvloeden van nabijgelegen steden zoals Arcachon en Andernos gemengd zijn.

La Leyre met zijn prehistorische varens en zijn uitbundige natuur, het eiland Malprat met zijn riet en katoenbomen hebben de bijnaam "kleine Amazone" aan deze hoek gegeven. Kanoën, fietstochten, vissen, paardrijden en wandelen zijn complementaire bondgenoten van de geneugten van de stranden van het bekken van Arcachon en de oceaankust.

Bovendien, dicht bij de eerste wijndomeinen en minder dan een uur van Bordeaux, is Biganos een ideale plek om het culturele en architecturale erfgoed van Gironde dieper te ontdekken.

Op dit moment :
Frais de dossier offerts

Les frais de dossier vous seront offerts pour toute réservation d'un séjour hors saison (hors juillet / août.

Volg ons :