Lichte modus : Donkere modus :
Biganos
Ville de Biganos dans le Bassin d'Arcachon
© Mikaa, CC BY-SA 4.0 (Wikimedia Commons)
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 00/04/2021 tot 01/10/2021

Biganos : Biganos

Twee authentieke poorten

De stad Biganos heeft nu twee authentieke havens met zijn pinasses, kleine boten met platte bodem die kenmerkend zijn voor het bekken, en zijn oesterhutten.

Biganos
De haven van Biganos en de
De haven van Biganos en de

De haven van Biganos en de "Tuiles"

De haven van Biganos is geclassificeerd als beschermd gebied en is de oudste van de twee havens in de stad. De typische gekleurde hutten maken het een favoriete plek voor natuurliefhebbers en fotografen.

Om oesters te proeven bij een glas witte wijn, is een stop bij de Cabane aux volets bleus een must.

U kunt ook genieten van een kanotocht op de Leyre met Courant d'Eyre, of een galupe met Lou batel'eyre, gelegen aan de haven.

De Port des Tuiles is de tweede haven van de stad, een wilde haven met een dertigtal hutten omringd door baccari's en riet. Het staat onder bescherming van het Conservatoire du littoral et des rivages. Het is vanuit deze haven dat de voor het verzamelen van het oesterbroed gebruikte tegels werden opgeslagen en vervolgens naar de andere havens van het bekken werden vervoerd. Het gebruik van deze tegels is nog steeds actueel en overal langs het Bassin ziet men deze witte tegels gepasseerd met kalk.

Het eiland Malprat
Het eiland Malprat

Het eiland Malprat

Tegenover de haven van tegels heeft het eiland Malprat, letterlijk "slechte weide", achtereenvolgens verschillende geschiedenissen gekend. Eerst werd het geëxploiteerd voor zijn zout, tot de vrijstelling van de zoutbelasting werd afgeschaft, en in de 19e eeuw werd het gebruikt voor de ontwikkeling van de visteelt, die in 1980 werd beëindigd.

Sinds 2001 is het Conservatoire du Littoral de eigenaar. Zij is verantwoordelijk voor het regelmatige onderhoud en vooral voor de instandhouding van deze bewaarde en authentieke plaats.

De kaviaar van Frankrijk

De Moulin de la Cassadotte blijft de bakermat van de gekweekte kaviaar in Frankrijk. Als eerste viskwekerij die sinds 1985 steur kweekt en Franse kaviaar produceert, werd het merk Caviar de France in 1993 geregistreerd. Tijdens het bezoek komt u meer te weten over de geschiedenis van de boerderij en het werk van een steurkweker in een opmerkelijke natuurlijke omgeving.

De molen van Pont Neau

Aan de ingang van de stad Biganos herinnert de zorgvuldig gerestaureerde molen van Pont Neau aan het verleden van de papierfabricage in de stad, waarvan de sporen reeds in de 16e eeuw zijn teruggevonden. Vroeger werd papier gemaakt van oude lompen en visgerei (touwen, netten), maar op het hoogtepunt van het industriële tijdperk werd papier vervaardigd van cellulose van dennenhout.

Op dit moment :
Frais de dossier offerts

Les frais de dossier vous seront offerts pour toute réservation d'un séjour hors saison (hors juillet / août.

Volg ons :