Lichte modus : Donkere modus :
Gujan-Mestras
Port ostréicole de Gujan Mestras
© Paternel 1, CC BY-SA 4.0 (Wikimedia Commons)
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 00/04/2021 tot 01/10/2021

Gujan-Mestras : Gujan-Mestras

Van de haven van La Hume naar de haven van La Mole

Gujan-Mestras is emblematisch door zijn 7 havens die zich uitstrekken over de 7 km van de gemeente.

De haven van La Hume: Onvermijdelijk tijdens uw bezoek aan Gujan-Mestras, de haven van La Hume en zijn bewaakte strand voor een ontspannen middag met het gezin met uitzicht over het bassin.

De haven van Larros: Ooit een belangrijke vissershaven in het interbellum, vooral voor de sardinevisserij, is het nu een van de meest emblematische van Gujan met zijn oesterhutten waar proeverijen worden aangeboden en het huis van de oester, oestermuseum. Voor een typische en warme sfeer kunt u genieten van gratis concerten en voorstellingen in het seizoen tijdens de donderdagen van Larros.

De haven van Gujan: Belangrijke oesterhaven, we zien er vooral in het voorjaar, duizenden witte tegels, "gekalkt" genoemd, bestemd voor het verzamelen van het oesterzaad.

Gujan-Mestras
Hoofdstad van de oesterteelt

Hoofdstad van de oesterteelt

Het bekken, een binnenzee van meer dan 155 km², leeft op het ritme van de getijden en het klimaat en creëert ideale en noodzakelijke omstandigheden voor de voortplanting en de ontwikkeling van oesters. Elk jaar wordt bijna 7000 ton oesters geproduceerd.

Om alles te weten te komen over de cultuur van de oester is het bezoek aan het Oestermuseum in de haven van Larros een must voor het hele gezin en het hele jaar door.

Om het bezoek voort te zetten, gaat u aan boord bij de oesterkwekers en de vissers van het bekken om de oesterbanken te ontdekken of de installatie van de visuitrusting met respect voor de natuur.

Recreatiebad
Recreatiebad

Recreatiebad

Gujan-Mestras is ook een gerenommeerd gebied, gewijd aan vrije tijd en plezier met zijn pretparken, waarvan Aqualand het bekendste is.

Voor de allerkleinsten is er Kid Parc, het avonturenpark dat hen zal bekoren.

Voordat u vertrekt, kunt u een bezoek brengen aan het Coccinnelle-park, een dierenpark waar u over hekken kunt klimmen, tot groot genoegen van jong en oud.

Het lieveheersbeestje: embleem van de stad

In de 20e eeuw viel het kwaad over de 300 hectare wijngaarden die de stad bezat.

De oorzaak van het kwaad is de "barbot" die, in plaatselijk dialect, verwijst naar insecten zoals kevers, meikevers en ... lieveheersbeestjes. Missen en processies worden in de wijngaarden georganiseerd om deze ziekte te genezen en de affaire maakt veel lawaai in de streek. Al snel kregen de Gujanais de bijnaam "barbots" van de Testeriens, inwoners van de naburige gemeente La Teste. De bijnaam "barbot" werd al snel een mooi lieveheersbeestje en het symbool werd pas echt geboren in 1923 toen de rugbyspelers het trots op hun shirts droegen.

Op dit moment :
Frais de dossier offerts

Les frais de dossier vous seront offerts pour toute réservation d'un séjour hors saison (hors juillet / août.

Volg ons :