Lichte modus : Donkere modus :
Cap-Ferret
Cap Ferret en Gironde
© Rundvald, CC BY-SA 4.0 (Wikimedia Commons)
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 00/04/2021 tot 01/10/2021

Cap-Ferret : Cap-Ferret

Het schiereiland van 10 dorpen

Op slechts 30 km van camping Le Marache kunt u het beroemde schiereiland Cap Ferret ontdekken.

Vanuit de lucht gezien lijkt dit 25 km lange schiereiland de baai van Arcachon liefkozend te omringen.

Met de voeten op de grond zijn de 10 dorpen die samen Lège-Cap Ferret vormen een uitnodiging om in uw eigen tempo van uw vakantie te genieten, om de tijd te nemen om te ontdekken of gewoon om te leven.

Cap-Ferret
De oesterdorpen van Lège Cap Ferret
De oesterdorpen van Lège Cap Ferret

De oesterdorpen van Lège Cap Ferret

Het begon allemaal met de inwoners van La Teste de Buch en Arcachon die per boot naar het schiereiland kwamen om te vissen, oesters te kweken en hars te maken. In die tijd waren er nog geen huizen. Daarom moesten ze slapen in boten die "ponton" werden genoemd. Van het een kwam het ander, er ontstonden echte dorpen van gekleurde houten hutten. Vandaag de dag hebben deze dorpen hun traditionele aspect behouden dankzij deze kostbare hulpbron die de oester is. Elke hut is door het maritieme domein toegewezen aan een zeebewoner.

De must-sees

Elk dorp heeft zijn eigen charme en zijn persoonlijkheid schommelt met de getijden en de seizoenen. Dus, wij adviseren u :

  • l'Herbe, met zijn hutten en zijn beroemde kapel in Moorse stijl
  • de Canon, de animatie en het leven van het dorp
  • de Conche du Mimbeau van Cap Ferret, de landschappen en het uitzicht op de Dune du Pilat
  • le Four, een weinig bekend en verborgen dorp
Proeverijen
Proeverijen

Proeverijen

In elk dorp vindt u oesterproeverijen. Een concept tussen het restaurant en de rechtstreekse verkoop van oesters door de oesterkwekers. U krijgt namelijk schelpdieren, schaaldieren en paté aangeboden, vergezeld van een glas witte wijn en water uit de bron van Abatilles.

U vindt er echter geen gekookte gerechten of frisdrank voor kinderen. Zo kunt u de familiale sfeer van deze etablissementen opsnuiven en de kunst van het leven in dit deel van de baai van Arcachon ontdekken. Het zal ook een informele manier zijn om met een professional te praten over deze baan die vooral een passie is. De vuurtoren van Cap Ferret 258 treden, 57m hoog, het mooiste uitzicht over de baai van Arcachon! De vuurtoren van Cap Ferret, zoals u hem nu ziet, dateert van 1947. De in 1840 gebouwde vuurtoren werd aan het eind van de oorlog door de Duitsers vernietigd, waardoor de plaats verlaten werd. U zult op het terrein ook een "overblijfsel" zien van de bunkers uit die tijd! Eenmaal boven biedt de vuurtoren u een onbelemmerd uitzicht over het hele bekken. Zo onder uw ogen, de Dune du Pilat, het Bassin, het Vogeleiland en de Atlantische Oceaan.

Op dit moment :
Frais de dossier offerts

Les frais de dossier vous seront offerts pour toute réservation d'un séjour hors saison (hors juillet / août.

Volg ons :